VAROVANJE ZASEBNOSTI

Politika varovanja zasebnosti na spletni strani Pomurje24.

Zasebnost obiskovalcev nam je izjemnega pomena. Ta dokument o politiki varovanja zasebnosti opisuje tipe zasebnih informacij, ki jih sprejemamo in hranimo na Pomurje24 in kako jih uporabljamo.

Log datoteka
Tako kot veliko drugih spletnih strani, tudi na Pomurje24 uporabljamo t.i. log datoteke. V teh datotekah zapisujemo informacije o IP naslovu, vrsti brskalnika, podjetju, ki vam ponuja dostop do interneta (ISP), oznako datuma in časa, vstopne in izstopne strani in število klikov. S temi informacijami analiziramo trende, administriramo spletno stran, sledimo premikanju uporabnikov na naši spletni strani in zbiramo demografske podatke. IP naslov in druge podobne informacije niso povezane z drugimi informacijami, na podlagi katerih bi vas lahko osebno identificirali.

Piškotki (Cookies)
Pomurje24 uporablja piškotke, v katerih shranjuje informacije o tem, katere strani uporabnik obišče in spremeni vsebino spletne strani glede na vrsto brskalnika ali glede na druge informacije, ki jih pošlje uporabnik preko brskalnika.

DoubleClick DART piškotek
Google, kot tretja stranka, uporablja piškotke za prikazovanje oglasov na Pomurje24.

Google uporablja DART piškotke, ki mu omogočajo, da prikazuje oglase uporabnikom glede na njihovo obiskovanje spletne strani Pomurje24 in drugih spletnih strani

Uporabniki lahko zase izključijo uporabo DART piškotka tako, da obiščejo spletno stran http://www.google.com/privacy_ads.html.

Nekateri oglaševalski partnerji lahko uporabljajo piškotke na tej strani. Med oglaševalci so med drugim tudi: Google Adsense, Goldbach Group in Adparnet TsMedia.

Tretje stranke, ki prikazujejo oglase ali oglaševalske mreže, uporabljajo tehnologijo, ki oglase ali povezave, ki se prikazujejo na Pomurje24, pošiljajo neposredno vam oziroma vašemu brskalniku.

V tem trenutku dobijo samodejno tudi informacijo o vašem IP naslovu. Oglaševalske mreže lahko uporabljajo tudi druge tehnologije (piškotke, JavaScript, Web Beacons), s katerimi merijo učinkovitost oglaševalskih kampanj in/ali z njimi personalizirajo oglase, ki jih vidite.

Pomurje24 nima nadzora ali dostopa do teh piškotkov, ki jih uporabljajo tretje stranke za oglaševanje.

Za več informacij o načinu uporabe piškotkov in kako se lahko odjavite od uporabe le-teh se obrnite na politike varovanja zasebnosti posameznih oglaševalcev. Na Pomurje24 ne moremo vplivati na delo tretjih oglaševalcev, niti ne moremo vplivati na njihovo politiko zasebnosti.

Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko to nastavite v vašem brskalniku. Natančnejše informacije o tem, kako to naredite, najdete na spletni strani vašega brskalnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki vsebujejo manjše količine informacij, ki jih spletnemu brskalniku pošlje spletno mesto. Te podatke pregledovalnik shrani na računalnik in jih pošlje nazaj spletnemu mestu vsakokrat, ko obiščete spletno mesto.

Za kaj se piškotki uporabljajo?

Spletno mesto piškotke uporablja za identifikacijo obiskovalcev. Podatki, zbrani s pomočjo piškotkov, pomagajo razumeti obiskovalce spletnega mesta in njihovo krmiljenje po njem. Vsi podatki so anonimni.

Kako upravljati s piškotki?

V zvezi z uporabo lastnih piškotkov lahko uporabljate spletni brskalnik na način, da omogočite, onemogočite ali brišete piškotke. Za uporabo navedenih funkcionalnosti sledite navodilom spletnega brskalnika, ki ga uporabljate.

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj?

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki za beleženje statistike obiskanosti strani, ki zapišejo sejni piškotek in ne sledijo vašemu nadaljnemu vedenju.
Uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics: _utma, _utmb, _utmc, _utmz in _utmv za merjenje obiskanosti. Trajanje po vrsti: 2 leti, 30 minut, trajanje vašega obiska, 6 mesecev, 2 leti.

Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.